Mye fordommer om punk og hardcore

by Håvard . 0 Comments

Jeg blir ofte fortalt at jeg er litt av en ”overraskelse”. Mange er sjokkert når de ser meg, og når de begynner å snakke med meg, og sier ofte at min personlighet ikke er forenlig med hvordan jeg ser ut og hvordan jeg kler meg. Jeg tror det er fortsatt mye fordommer om punk og hardcore og oss som hører på den slags musikk. Men jeg kan virkelig ikke forstå: Hvorfor skal jeg være annerledes som person bare fordi jeg lytter til en annen type musikk?
Jeg er ikke musikken, jeg lytter til den
Jeg har aldri forstått hvorfor personlighet og musikkstil må paras sammen så hardt. Jeg tror at det kanskje var mer vanlig tilbake i tiden at det hadde litt større politisk hensikt med musikken sin, og dermed også indirekte tok en politisk posisjon ved bare å være åpen med hva de lyttet til. Men nå er de faktiske moderne tid, og vi må komme i fatt tiden den her gangen. Ikke sant?
Et eksempel som jeg ofte får kommentarer på er at jeg er interessert i interiørdesign. Angivelig er det ”rart” at en person som meg faktisk har interesser som har å gjøre med stil og mote. For bare noen få dager siden var jeg ute på www.chilli.no og beordret hjem noen ny hjemmeinredning til hjemmet. Da jeg kom på jobb og fortalte dette var det som om jeg hadde fortalt verdens merkeligste ting. Jeg viste bildet av en dekorasjon som jeg hadde bestilt og da var det en av de ansatte sa: «Å, du HAR faktisk stil”. Jeg følte mig virkelig fornærmet.

hjemmeinredning

Dette var den dekorasjon som jeg kjøpte, som tilsynelatende viste at jeg hadde stil.

Viktig å stå på egne ben
Men er det noe jeg har lært meg i livet, er det hvor viktig det er å våge å være seg selv, og at stå på egne ben. Jeg elsker min punk, jeg elsker min hardcore – men jeg elsker også å gjøre det pent hjemme og få bruke min kreative side. Jeg har aldri dømt andre for hvem de er, hvilke interesser de har, eller hva slags musikk de lytter til – så jeg ville være glad og takknemlig om jeg kunne få det samme tilbake. Jeg er akkurat som dere.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *