Tid for oppussing

by Håvard . 0 Comments

Når vinteren legger seg over Norge, daler også naturlig nok festivaldeltagelsen betraktelig. Men det finnes tross alt andre ting i livet (ikke fullt så fornøyelig selvsagt!) som også må gjøres. En av de tingene for meg er at leiligheten må pusses opp. Jeg er ikke den mest nevenyttige mannen, men jeg kan fortsatt en ting eller to om håndverk, og satser på å kunne gjøre det meste av det jeg har planlagt selv. Ikke bare blir det billigere enn å leie inn arbeidere, men når man gjør ting selv får man det akkurat slik man ønsker i tillegg til at det gir en god følelse å tenke over at man har vært med på å forme plassen en bor selv.

Først ut er badet
Det første og mest kritiske med oppussingen er badet. Leiligheten jeg bor i ble bygget på slutten av 60-tallet, og er derfor begynt å strekke seg litt på årene etter hvert. Badet er nok nesten det samme som det var da det først ble reist, og har litt ”bestemorstil” over seg. Det er flislagte gulv og vegger, og her skal jeg rive ned alt sammen og bygge det opp igjen. På gulvet har jeg valgt å gå for epoxy med en klar hvit farge. Jeg skal også strø litt sand mellom ett av lagene noe som gjør at underlaget vil få en antiskli-effekt. På veggene skal nye og mer moderne fliser bli satt opp.

Dusjen skal endelig også bli skiftet ut. Den jeg har hatt tidligere har vært altfor trang for meg, og gjort det ukomortabelt å dusje. Så det er nok oppgraderingen jeg ser mest frem til. Et nytt dusjkabinett skal derfor plass, og jeg endte med å bestille Hafa Polaris fra Bygghjemme.

bygghjemme

Nettbutikk best
For en som bor oppe i Bodø er det ikke de største kjøpesentrene vi kan besøke for å kjøpe slike ting. Så utvalget er svært begrenset, og det å kjøpe fra nettet blir derfor en naturlig løsning. Super praktisk er det selvsagt også at jeg kommer til å få varene mine direkte levert på døren. Og kanskje om jeg smiler pent og ber høflig så kan de hjelpe meg plassere det på badet. Vi får se, men dusjkabinettet venter jeg å få i neste uke, så da har jeg noen dager på meg på å få lagt gulvet og få veggene ferdig.

Etter badet er ferdig er planen å gå videre til hovedsoverommet. Her skal gulvet skiftes ut, men veggene og resten av rommet får nok stort sett står i fred. Men et nytt malingsstrøk kommer det til å bli, og kanskje skal jeg også gå til innkjøp av en ny seng. Vi får seg hva jeg ender opp med og hva lommeboken kan klare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.